Färgningshelg 29-30 juni

Färgbad med björklöv
Färgbad med björklöv

Denna helg sätter vi färg på vårt ullgarn! Det vi hinner färga under dessa dagar blir den garnmängd vi erbjuder av dessa nyanser och nästa år färgar vi andra kulörer! Det är svårt och tidskrävande att hålla ett sortiment med samma färger och nyanser från år till år. Tid och bemanning till det finns inte hos oss. Vi har också redan från början vetat att vi vill hålla produktionen så ren, naturlig och miljömässigt hållbar som möjligt. Så därför har vi valt att tillföra färg i vårt sortiment på detta sätt. Så under lördagen eldar vi under stora pannmurar utanför spinneriet och färgar med sånt som naturen bjuder på och det midsommarfirandet lämnat efter sig.

Det händer också mycket annat spännande på spinneriet under denna helg…

Under lördagen är alla besökare välkomna. Förutom färgningen utanför spinneriet händer också det här:

Utställningar

  • Rå – En utställning av Emma Dahlkvist och Sanna Bodén
  • Shibori – En utställning om Japansk färgkonst
  • Använd – färga kläder igen – färgeritjänst med Helen Gedda
  • Tröjor och mattor av naturfärgat garn

Workshops

Under lördagen har vi workshops i tovning och stickning på spinneriet. Bara att titta förbi och vara med i mån av plats!

Försäljning

Spinneributiken är öppen under helgen för den som vill handla garn, ull och materialkit. Det kommer också att finnas mat- och fikaförsäljning under lördagen.


Fårum Färg – Ett forum för glokal hållbarhet

Under Söndagen har vi inte öppet för allmänheten. Då hålls Fårum Färg på spinneriet – Ett forum för glokal (global såväl som lokal) hållbarhet med inbjudna gäster och föreläsare. Temat för detta Fårum är ull, textil, färg och färgning på ett hållbart sätt. Bl a Nicole Modigh föreläser om sitt SIDA-projekt och examensjobb ”True colors of Nepal”.

Ullforum spinneri