Färgningshelgen 2019

Vi fick en fantastisk färghelg på spinneriet! Förutom fina garner blev det också många spännande och givande diskussioner kring färg, form, ull och textilier. Förhoppningsvis får vi varmare väder till nästa års färghelg. Men vi är oerhört tacksamma att vi i alla fall slapp regnet under garnfärgningen på lördagen. En del besökare kom långväga ifrån och många stannade hela dagen och passade på att äta, shoppa, tova, sticka och titta på utställningarna och spinneriet.

En del besökare kom långväga ifrån och många stannade hela dagen och passade på att äta, shoppa, tova, sticka och titta på utställningarna och spinneriet.

Under helgen hade vi filmare på plats som dokumenterade vårt arbete. Dessutom hade vi besök av Fia Söderberg från Ullpodden. Så se till att lyssna på kommande program! På plats under helgen hade vi också vår fantastiska fotograf Sara Björkebaum. De flesta av bilderna ni ser här är tagna av henne.

Nu ska vi paketera och nysta våra nyfärgade garner. Vår duktiga formgivare Katarina Widegren Flach arbetar med kommande mönster och materialförpackningar där färgerna kommer att ingå. Och när årets färger sålt slut då är dom slut. För nästa år kommer nya kulörer!

Till sist vill vi rikta ett stort och varmt Tack till de volontärer vi har som stöttar och hjälper oss före och under evenemang som dessa. Tack för att ni finns! Ni är ovärderliga för oss.